Què és Oci Ficció?

Tot i que Oci Ficció va néixer el passat mes de desembre del 2015, per a l’organització de la primera edició de la Figueres Galàctica, unes jornades dedicades a Star Wars, no ha estat fins el passat mes de juny del 2016 que s’ha constituït legalment. Per tant, ja podem anunciar ben orgullosos que…

Oci Ficció Figueres és una associació cultural sense ànim de lucre, dedicada a la promoció i a la divulgació de la cultura friki!

A què es dedica Oci Ficció?

Els objectius de l’associació són els següents:

  • La divulgació de la cultura de gènere (també coneguda com “cultura friki”); sent aquesta tot allò relacionat amb el cinema, les sèries de TV, la literatura i els còmics, els videojocs, els jocs de taula i de rol; de gèneres tan dispars com terror, ciència-ficció, fantasia, superherois, aventures, animació, etc…
  • La realització d’activitats relacionades; com per exemple: xerrades, trobades, visionats, concursos, tallers, fires i mercats temàtics, celebracions d’efemèrides, jornades de jocs, etc…
  • La dinamització de la ciutadania, la fomentació de la participació i la promoció dels valors positius i socials en totes les activitats realitzades.
  • Establir vincles de col·laboració amb tots aquells comerços locals i de proximitat que treballin amb aquest tipus de productes i/o serveis, i que vulguin donar suport i ajuda a Oci Ficció.
  • La col·laboració de forma activa amb altres clubs, entitats i associacions, actuals o futurs, pel desenvolupament i promoció de les activitats relacionades.

Les nostres activitats es realitzaran principalment a la ciutat de Figueres, tot i que no descartem la possibilitat d’ampliar l’àmbit d’actuació a qualsevol altra referència geogràfica (sigui de caràcter comarcal, provincial, autonòmic, estatal o internacional) sempre que estiguin relacionades amb les activitats i objectius de l’associació.

L'Equip d'Oci Ficció?

La gestió, la coordinació i el dia a dia de l’Associació Oci Ficció Figueres recau en un grup de tres persones altament qualificades. O altament esbojarrades, que també podria ser.

Iván Ramírez

Informático de profesión, rolero de pasión desde mi más tierna juventud, además de otras pasiones denominadas comúnmente “frikis”. He jugado y masterizado montones de juegos, me encanta el maquetismo orientado a rol, el rol en vivo, cosplay, series de tv, animes, es decir ¡Todo lo que mole!

“Volar es un arte; o más bien un truco. El truco consiste en aprender a tirarse al suelo y fallar.” .- Douglas Adams, “Guía del Autoestopista Galáctico”

Manu García

Más conocido como KingWolf-ESN, cofundador de Oci Ficció, autor del blog El Recolector de Historias y administrador y master del Foro para el servidor online de NWN La costa de la Espada. DJ (Director de Juego) de Aquelarre y DM (Dungeon Master) de D&D (Dungeons and Dragons) en Reinos Olvidados.

“Ávido Lector, Gamer Empedernido, Coleccionista Insaciable y Rolero sin Causa, Aullando a la Luna…”

Sergio Toboso

Col·laborador habitual en botigues especialitzades i festivals lúdics de la seva zona geogràfica organitzant activitats frikis i demostracions de jocs de taula i jocs de rol. Orgullós de definir-se com trekkie, warie, whovian, gater, frakker i moltes més paraules rares.

“Segunda estrella a la derecha. Todo recto hacia el mañana.” .- Capitán James T. Kirk, “Star Trek VI: Aquel país desconocido”.